7 Ağustos 2014 Perşembe

İngiliz İstihbarat Servisi GCHQ ‘nın Kullandığı 5 Casusluk Uygulaması

Paylaşım Unknown on 17:30 with Şuan Yorum Yok
siber istihbarat
Selamlar Dostlar;
Yıl 2014. Bilgi ve İstihbarat konusunda tüm Dünya’nın gözü kulağı artık Siber Dünya’da. Bundan 5, 10 yıl önce Aksiyon, Macera türünde filmlerde izlediğimiz hemen hemen her şey artık Teknoloji dünyasında yer alıyor ve İstihbarat Servisleri tarafından aktif olarak kullanılıyor.
Siber Dünya’nın karanlık tarafıyla ve Hacking işleriyle ilgilenen tarafları sayın bana desem? White hat hackerler, Black hat hackerler, Gray hat hackerler dersiniz. Ancak Günümüzde artık Kategorisel olarak baz alınması ve Bilinmesi gereken bir taraf daha var. Ve bu taraf diğer tüm taraflardan daha GÜÇLÜ, daha ACIMASIZ ve daha fazla İMKANA SAHİP!
“DEVLETLERİN İSTİHBARAT SERVİSLERİ!”
Önce WikiLeaks, daha sonra NSA Skandallarının ardından ortaya çıkan belgelere baktığımız zaman hep devletlerin kendi vatandaşlarını ya da diğer devletlerin yöneticilerini, istihbarat servislerini dinlemek için Teknolojiler geliştirdiklerini ve kullandıklarını görürüz. Özellikle Snowden’ın sızdırdığı NSA Belgelerinde açıkça görülüyordu ki, Amerika ve İngiltere kantarın topunuzu oldukça abartmış dinlemedikleri ülke ve yönetici yada servis kalmamıştı.
Yani artık insanlar sadece Beyaz, Siyah, Gri Şapkalı hackerlerin değil, Devletlerin Gizli Servislerinin de Hedefinde yer alıyor! Üstelik dedğim gibi bu adamların paraya, cihaza, teknolojiye, adama ve dolayısıyla paraya ihtiyaçları yok. Her şey ellerinin altında. Para var, Mekan var, Cihaz var, Kanun zaten kendileri ;) Anlayacağınız Tehlikenin boyutu oldukça yüksek.
Herksin bildiği NSA gibi çalışan ancak ülke olarak İngiltere’de yer alan ve bu yazıya konu olan Gizli Servisimizin adı GCHQ. Belkide çoğunuz bu ismi yani baş harflerinden oluşan bu GCHQ tanımlamasını yeni duydunuz. Ancak kendileri İngiliz İstihbaratının bel kemiği durumundalar. Kendilerini Modern her türlü Teknolojiyi kullanarak her türlü ortam, şart ve koşulda İngiliz Devleti ve Vatandaşlarının Güvenli İletişim Kurmasını sağlamak amaçlı Faaliyetler yapmak ve bunları yaparken İstihbarat kardeşliği kurdukları bir diğer İngilizlerin genel istihbarat servisi (Bizdeki MİT gibi) MI5 ile Bilgi Paylaşımı yapmak olarak tanımlıyorlar.
Yani bu adamlar Teknoloji İstihbaratı yapıyorlar. Diğer İstihbarat Servislerinden farkları bu. NSA ile de ortak yanları bu. Doğrudan ajanlık ve casusluk faaliyetleri Siber Dünya hedefli.
GCHQ ‘nun gündeme gelmesi NSA Skandallarında oldu. Benimde kendilerinin yaptığı işleri araştırmam yine bu dosyalar sayesinde oldu.
Yaptığım araştırmalara ve medyada siber dünyada dönen dökümanlara göre bu zathı muhterem GCHQ Servisi aşağıdaki 5 adet Hack Tool Programını Casusluk yapmak üzere kendileri yazıp, Siber Dünya’ya salıyorlar. Yani bir Hacker gibi Hacking yapmanızı sağlayan Yazılımları üretip, İçlerine BackDoor yerleştirip, piyasa salıyorlar.
Amaç ne ?
Tabii ki DATA toplamak. Programları kimler ne için nereden ne zaman kullanıyor? Her türlü data GCHQ tarafından toplanıyor. Ve siz o Programları kullanırken sanıyorsunuz ki bizde hackeriz ve güvendeyiz.
Yani “AVA GİDEN AVCIYI AVLIYORLAR!”
GCHQ adına çalışan Casus Hack Yazılımları şu şekilde ;
1-       Nosey Smurf : Angry Birds gibi bir Mobil oyun düşünün. Ancak bu Kuşlardan falan değil, Bildiğimiz Şirinlerden oluşuyor. Nosey Smurf mobil yazılımını indirdiğiniz zaman Cep Telefonunuzun GPS, SMS, Telefon görüşmeleri gibi bilgilerini GCHQ’ya gönderiyorsunuz. En çok da bu programdan MİKROFON ORTAM DİNLEMESİ yapmak gibi konularda ekmek yemişler.
2-       GumFish : Bu da Mobil tabanlı bir yazılım. Her şeyi yapmasından ziyade Kamera görüntüsü üzerine odaklanılmış.
3-       FoggyBottom : Internet arama geçmişlerini kayıt edip gönderen bir Yazılım.
4-       Tracker Smurf : Kullandığı kişinin Çoğrafi Bilgilerini gönderen bir Yazılım.
5-       Grok : Bildiğiniz Keylogger. Ama sizi de avlıyor.
Durum böyle dostlar. Bunlar çok bilinenler. Elbetteki asıl ÇOK BİLİNMEYENLERİ bilmiyoruz. Siber Dünya gün geçtikçe büyüyor. Hiç durmuyor. Ve hiç durmayacak.
Yeni bir makale ile daha sizlerle olana kadar kendinizi Güvenli kılmaya bakın.

0 yorum:

Yorum Gönder